Mobiilisovellukset Paikkatietoon perustuvat räätälöidyt mobiilisovellukset

Tuotamme myös räätälöityjä, paikkatietoon perustuvia viestinnän ja kanta-asiakasmarkkinoinnin mobiilisovelluksia Android- ja Windows Phone -laitealustoille. Yksi esimerkki toteuttamistamme sovelluksista on Liikenneturvan -mobiilisovellus.

Liikenneturvan mobiilisovellus

Mobie Oy toteutti Liikenneturvalle mobiilin uutiskanavan, joka sisältää myös paikkatietoa hyödyntävän liikenneturvallisuussovelluksen, joka varoittaa autoilijoita hirvivaarasta.

Palveluun lisätyt uutiset näkyvät välittömästi mobiililaitteille sovitetuilla sivuilla, joille voidaan tuoda myös sisältöä ulkopuolisista verkkopalveluista rss-muodossa. Mobiilisivustolla voi olla myös staattista sisältöä. Sivuston lukijamäärää voidaan seurata reaaliajassa järjestelmän tilasto-osiosta.

Toteutus sisältää Android -laitteilla toimivan uutis- ja liikenneturvallisuussovelluksen (widget). Widgetissä on näkyvillä normaalitilassa digitaalinen kello, päivämäärä, viikkonumero sekä käyttäjän valitsema määrä Liikenneturvan tuoreimpia uutisotsikoita kategoriavalinnan mukaisesti. Otsikkoa klikkaamalla uutinen avautuu visuaalisena mobiililaitteille sovitettuna sivuna.

Widgettiin on sisällytetty toiminto joka hälyttää puhelimen käyttäjää hirvi- tai peuravaarasta sekä äänitiedotteella että puhelimen näytöllä vilkkuvalla hirvivaara-merkillä.

Hirvi ja peuraonnettomuuksista sattuu kaikkina vuodenaikoina eniten kun auringonlaskusta on kulunut yksi tunti. Lisäksi kalenterivuoden aikana on vaarallisia ajankohtia jolloin hirvieläimet liikkuvat normaalia enemmän. Järjestelmä huomioi GPS-paikannuksen avulla sen että puhelimen käyttäjä on liikenteessä ja määrittää paikkatiedon perusteella kulloisenkin auringonlaskuajan. Jos kyseessä on vuodenajan mukaan vaarallinen ajankohta, järjestelmä varoittaa äänitiedotteella ja vilkkuvalla hirvivaaramerkillä.

Uutiswidgettiin yhdistetty hirvivaaravaroitus on hyvä esimerkki GPS-paikannusta ja ulkopuolisia tietokantoja hyödyntävästä räätälöidystä mobiilipalvelusta jossa vain mielikuvitus on rajana. Sovelluksesta julkaistaan Windows Phone -versio alkuvuodesta 2012.

Uutiswidgetit:

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet tai Mobie Zine -julkaisut nyt reaaliajassa suoraan vastaanottajan mobiililaitteen työpöydälle Android- ja Windows Phone -mobiililaitteissa.

Lue lisää..

Kanta-asiakkaille:

Räätälöidyt paikkatietoon perustuvat kanta-asiakassovellukset Android- ja Windows Phone -mobiililaitteille .

 

Mobie Reporter 7" tablet-laitteessa